Hulpdiensten

Heb jij een zwakke, gewonde of zieke vogel gevonden? Neem dan snel contact op met Vogelasiel de Wulp. Wij verzorgen wilde vogels en vangen ze op, zodat ze in de toekomst weer vrijgelaten kunnen worden in de natuur.

 

Vishaken

Slachtoffers van vishaken worden het hele jaar door binnengebracht. De haak wordt ingeslikt of blijft aan het been of de vleugels vastzitten. Vislijnen of andere soorten draden kunnen ook veel problemen veroorzaken. De resulterende verwondingen en beknellingen zijn meestal zeer ernstig. We zien het hele jaar door slachtoffers van verkeersongelukken, maar ook zwanen die tegen de bovenleiding van trams vliegen. Brandweerkorpsen en dierenambulances moeten soms lastige taken uitvoeren om ze vrij te laten.

 

Vergiftiging

Naast verkeersslachtoffers zijn ook vogels soms het slachtoffer van vergiftiging. Ondanks dat het in veel gevallen verboden is om rubberen vellen te gebruiken om muizen te vangen, ondervinden vogels op deze manier toch vaak ernstige problemen. vergiftiging kan daarnaast ook het gevolg zijn van mishandeling door mensen.

 

Ramen

In de herfst trekken trekvogels en worden steeds meer uitgeputte vogels aangevoerd. Voor ons is de herfst de tijd dat raamslachtoffers het meest voorkomen. Dit komt omdat de vogels rond deze tijd van het jaar leren vliegen. Het vliegen tegen ramen kan soms leiden tot heup- en beenbreuken of hoofdletsel. Met Raam stickers kun je voorkomen dat vogels tegen ramen vliegen.

 

EHBO

Wilde vogels zijn erg stressgevoelig. Raak ze zo min mogelijk aan, bij voorkeur met een handdoek, en doe ze dan in de doos. Wikkel jonge, vochtige of onderkoelde vogels in met extra handdoeken. Blijf warm! De kan mag niet goed zijn voor mensen. Plaats de vogel nooit direct op de kan, maar wikkel hem eerst in.

 

Afspraak maken

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wij zullen proberen om binnen 1 uur een reactie te geven op uw vraag.